carti

Unde emigrăm? The Haunted Vagina, recenzie

Dacă sunteți în faza în care vă gândiți unde ați putea să emigrați după alegerea lui Trump, am eu o propunere: într-un vagin. Haideți să explorăm lumea bizarro – horror. Știu că ne-am obișnuit ca intrarea și ieșirea din vagin să fie folosite ca metafore colorate, dar ce ar fi dacă s-ar întâmpla?

 haunted-vagina

Atenție! Dacă aveți sub 14 ani, nu ați descoperit pornografia sau dacă vă sințiți jigniți de orice, vă rog să nu citiți acest articol.

Cam asta ne propune Carlton Mellick III în „The Haunted Vagina”. Steve este foarte îndrăgostit de prietena lui Stacy. Iar atunci când aceasta îi mărturisește că vaginul ei este bântuit, protagonistul își dă seama de unde tot apar nasurile din vaginul prietenei în timpul sexului. Împins de curiozitate și de Stacy, Steve intră în vaginul acesteia pentru a explora întreaga lume ascunsă în pântecul acesteia.

Odată ajuns înăuntru, Steve face cunoștință cu Fig, prietena imaginară (oare) a lui Stacy din copilărie care este foarte atrăgătoare. Însă mai important de atât, descoperă o nouă lume de care se simte atras instant.

Da, știu că unii dintre voi deja strâmbați nasul și vă gândiți că ori e scârbos ori are trebui să mă raportați pentru un post care lezează pudibonderia. Însă principiul de bază al literaturii este escapismul. Poți să optezi pentru varianta softcore, adică pentru ficțiune simplă sau chiar non-ficțiune sau poți să îți ambalezi motoarele imaginației la maxim pentru harcore fetish bizarro.

Acum că mi-am scos din sistem toate aluziile sexuale, haideți să vă orbesc puțin despre acest gen literar. Bizarro este un gen literar contemporan care folosește elemente de absurditate, satiră și grotesc alături de suprarealism popular și are scopul de a șoca prin situațiile și umorul ieșit din comun. Cu alte cuvinte, agest gen literar, cu un nume cât se poate de explicativ, este bizar, ciudat, straniu, neobișnuit.

 kesha

Din păcate, pentru că este un gen literar de nișă este prea puțin mediatizat. Și riști ca atunci când ridici o carte care îți este recomandată ca fiind un fantasy ciudat să îți pice maxilarul după vreo 5-10 pagini când lucrurile încep să devină dubioase.

În cazul lui „The Haunted Vagina”, care este o nuvelă, nu un roman, bizarul te lovește încă din primele pagini. Însă dacă treci peste partea ciudată, vei vedea că de fapt este o poveste de dragoste și trădare excepțională. Asta este frumusețea genului. Citești despre o lume care îți pune un zâmbet sarcastic pe buze iar când o termini te lovește frumusețea întregii povești.

Dacă vrei să încerci marea cu degetul, „The Haunted Vagina” este punctul de pornire. Este o nuvelă scurtă, elementele bizare sunt doar la nivelul descrierii și a ideii, ceea ce înseamnă că nu există foarte multe scene care să te lovească ca bolovanul în față (trust me, genul acesta literar este ca o cărămidă care te lovește în mod repetat între ochi) și te ține lipit de pagini cu ajutorul poveștii de dragoste.

În plus, trăim într-o țară în care majoritatea înjurăturilor sunt despre viețile de noapte ale mamelor noastre și despre zona intimă a femeilor în general. Prin urmare, „The Haunted Vagina” ne oferă o nouă perspectivă pentru acestea sau măcar ne ajută să ne ducem cu gândul la ce am putea găsi acolo.

Voi ați citit bizarro?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s