carti

Ce citești atunci când nu ai chef să citești nimic

Cu toții trecem mai devreme sau mai târziu printr-o perioadă în care pur și simplu nu avem chef să citim sau mai rău, orice am încerca nu ne place, indiferent de cât de multe recenzii zic că acea carte este minunată. Yep, este chiar o boală, se numește secetă de lectură și ca să te vindeci trebuie neapărat să recunoști că ai o problemă.

 reading-problme

Prin urmare, iată care sunt simptomele unei secete de lectură:

1.nu ai chef să citești nimic și nicio carte nu îți face cu ochiul;

2.înaintezi cu greutate și nu te interesează nici un personaj;

3.te uiți la raftul tău cu cărți pe care urmează să le citești și te apucă panica că nu vei ajunge vreodată la ele;

4.ai citi ceva, dar nu știi ce, pentru că nimic nu ți se pare interesant;

5.nu citești!

Acum că am stabilit că ai o problemă, este momentul să aplici tratamentul. Și nu te ascunde după celebrul „Nu am timp!” sau „Sunt prea ocupat”. Astea sunt scuze. Ai nevoie de un tratament proactiv. Iar pe principiul pofta îți vine mâncând iată cel mai bun tratament pentru seceta de lectură.

Apucă-te de citit o carte ușurică. Pentru mine merg cel mai bine cărțile haioase cu povești de dragoste. Ori mă îndrăgostesc de umor, ori inevitabil ajung în punctul în care vreau să văd ce se întâmplă. Mai poți opta pentru un thriller, ca să te țină în priză sau un young adult care să te prindă încă din primele pagini. Iată câteva exemple de cărți care m-au scos din această secetă.

Seria The Holidays, de Tara Sivec

 holidays.jpg

Cu titluri precum „The Stocking Was Hung” sau „Cupid Has a Heart-On” este clar că vei râde. Însă ce m-a atras, până să ajung să rând cu lacrimi, a fost misterul din jurul personajului masculin. Seria debutează cu Noel Holiday și Sam Stocking (I shit you not) care se întâlnesc în aeroport într-un bar, iar Noel îi propune lui Sam să meargă acasă la el și să se prefacă că este fostul ei iubit. Și așa începe o serie destul de scurtuță, cu mai puțin de 150 de pagini fiecare carte, care ne duce într-o aventură a sentimentelor.

Seria Stephanie Plum, Janet Evanovich

Această serie este una polițistă/mistery… oarecum. Stephanie Plum își pierde locul de muncă ca recepționeră la o firmă de lenjerie intimă și din lipsă de alte oportunități se angajează ca bounty hunter. Evident,  femeie fără nici un fel de experiență de lucru cu oamenii care nu prea respectă legea, va intra în tot felul de situații dubioase. Evanovich se bazează foarte mult pe comicul de situație, ceea ce te va face să întorci cu rapiditate pagina pentru a vedea în ce a mai intrat Stephanie sau bunica Mazur.

Seria Millenium, Stieg Larsson

Dacă nu îți place să râzi, atunci un thiller/ mistery te va vindeca de seceta de lectură. Bărbați care urăsc femeile (The Girl With the Dragon Tattoo) s-a bucurat de succes internațional, deci nu ai cum să nu fi auzit de ea. Urmărește cum se descoperă cine a comis o crimă acum 30-40 de ani și nu o vei mai putea lăsa jos.

Exorcistul, William Peter Blatty 

Acest roman a devenit foarte cunoscut în urma producerii filmului omonim care a avut foarte mare succes. Totuși, având în vedere că este o carte foarte scurtă, se merită să o încerci, în special dacă nu ai chef să citești nimic. Romanul aduce elemente noi, are nu și-au găsit loc în film, ceea ce îl face și mai spooky.

Seria Percy Jackson și Olimpienii de Rick Riordan

Când recomand această serie plec de la premia că ai citit Harry Potter. Dacă nu ai făcut-o deja, ce mai aștepți?! Că am trecut peste asta, haideți să vă spun de ce Percy Jackson este seria perfectă pentru a vindeca pe cineva de seceta lecturii. Este un young adult plin de aventură. Prin urmare, pe lângă acțiunea care te ține în priză încă din primele pagini, vei avea parte de toate îndoielile adolescentine care definesc un personaj măreț, curajos și loial.

Ghidul autostopistului galactic, Douglas Adams

 ghidul

Acest roman SF merită citit și recitit când ai o criză de identitate, când ai o secetă de lectură și când vrei să pleci într-o aventură fără să părăsești canapeaua. Ghidul autostopistului galactic îți oferă răspunsurile la toate întrebările vieții. Iar fiecare pagină întoarsă te va lăsa cu zâmbetul pe buze.

Pentru mai multe recomandări apăsați butonul de follow. Iar dacă am uitat ceva extraordinar, comentați, vă rog!

Reclame

2 gânduri despre „Ce citești atunci când nu ai chef să citești nimic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s