Articole

Stagii de depistare a unei boli la câini

Dacă ești prosesor de patruped flocos care în general latră știi că odată ce a venit vara vreo saptămână trebuie să îi îndeși animalului cu forța mâncarea pe gât. Dacă ești posesor crizat de animal lățos care în loc să latre numai mârâie atunci când îi perturbi zen-ul, atunci viața ta nu e tocmai roz. Ei bine, atunci când observi că Azorel parcă n-a mâncat de 3 zile deja o iei razna.

 

Deci, observi că Azorel parcă e apatic. Evident, dacă are 16 ani și numai doarme nu poți tocmai să faci diferența între apatie sau „om prost dacă mă trezești o să te omor atunci când dormi”. Nu contează, știi tu. O simți. Și parcă te sperii puțin. Dar parcă Animalos nici n-a mâncat de vreo 3 zile. Ei, atunci te cuprinde PANICA. Și în loc să îl duci la veterinar ca un individ responsabil ce ești, te apuci să îi faci câinelui chestii de capul tău.

 

Îi palpezi burtica. Parcă e cam tare. Apeși tu mai tare ca să simți dacă e ceva neînregulă cu cățelușul. Aoleu!!! A ieșit ceva umed din câine! Oare a vomat? A vomat!!! Ce fac? Ce fac? Decizi că cel mai bine ar fi să te speli și apoi să îl duci la medic. În baie realizezi că lichidul e galben. Dap, nu l-ai dus în dimineața asta afară.

 

Te întorci la câine și vezi că doarme liniștit. Îi zici să iasă afară. Câinele se uită la tine cu sictir. Nu mai vrea afară. Dar el vrea întotdeauna să meargă afară dimineața. De ce nu vrea să meargă afară? Cauți pe google de ce nu vrea să iasă Azorel la pipi. Google nu știe că Azorel tocmai s-a ușurat pe tine așa că îți arată o serie de site-uri cu boli care mai de care mai grave. Gata! Azorel are cancer de prostată. Azorel e fetiță. Deci… Aaaaa, a făcut azi pipi. Pe mine! Jigodia dracu!

 

Dar nu poți să stai supărat pe cățelul tău frumos și deștept. Cine e mic acolo? Cine e mic acolo? Azorel e mic acolo. Vrea Azorel mâncare? Și îi bagi o linguriță cu mâncare de câine pe gât. Bineînțeles câinele o scuipă și fuge, se ascunde după dulap. Dar hai să fim serioși, dacă pe tine te-ar trezi cineva ca să îți bage mâncare pe gât, n-ai fugi mâncând pământul?

 

Te lași păgubaș și întrebi expertul: pe google. Care sunt simptomele? Nu face pipi și nu mănâncă. A, pipi a făcut, deci nu mănâncă. Doctorul expert îți spune că are niște probleme cu stomacul cel mai probabil că de aia nu mănâncă. Poate e colită. Dar nu face diaree. Știi asta că doar tu îl ștergi la cur. Deci e salmonela. Sigur e salmonela. Gata! Azorel o să moară în chinuri groaznice. Nu există tratament. Te deprimi.

 

Într-un final te obișnuiești cu ideea că o să moară și îl duci la veterinar. Că poate știu ăia ce să îi facă. Veterinarul îți spune că nu are decât o indigestie probabil din cauza mâncării condimentate.

 

Îți mai aduci aminte când erai tu fericit că al tău cățel este multicultural și mănâncă mâncare tailandeză? Ce mândru erai de el! Iote că te-a mușcat de cur acu. Partea bună este că Azorel o să mai trăiască să te mai joci de-a doctoru cu el.

 

La final, vi-l arăt și pe Azorel care vrea doar să fie lăsat în pace.

 

2012-04-30 04.24.24

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s