Articole

Cum devii femeie?

La o simplă căutare google primele rezultate sunt despre cum să fii femeie pentru bărbatul din viața ta, sau ce fel de femei le plac bărbaților, sau cum să te integrezi social.  Totuși în primele căutări nu găsești mai nimic de substanță despre ce înseamnă să fii femeie și cum devii una.

 

Ce-i drept e ușor să îți dai seama că ești femeie: au părțile biologice necesare. E clar. Ești posesoare de vagin, ești femeie. Totuși, de la realizarea că ai părțile necesare până la integrarea în societate ca femeie e un drum lung.

 

„Femeile sunt puternice dar sensibile”, „femeile sunt frumoase, dar doar dacă au 90-60-90 și peste 1,70 înălțime” „femeile sunt egale bărbaților dar ele trebuie să aibă grijă de familie”, „femeile trebuie să se ocupe de estetic pentru că ele sunt sexul frumos”, sunt sintagme întâlnite des în societate.

 

Prin urmare, cum devii femeia pe care societatea o dorește? Ei bine, nu devii niciodată femeia perfect acceptabilă din punct de vedere social. De fapt știți care e chestia? Nici nu trebuie. Posesoare de vagin. Remember? Nu trebuie să devii femeie. Ești deja una.

 

Ce-i drept trebuie să treci prin perioada în care urăști faptul că te-ai născut femeie. Te dezvolți dubios, deodată îți crește păr peste tot și nu știi ce să faci cu el, treci de la hainele de copii care sunt drăgălașe la hainele de oameni maturi care ori nu sunt adecvate, ori sunt prea îmbătrânite, ba îți scot în evidență nu știu ce, ba ești disproporționată, ba… Dar hai să fim serioase! Toată lumea se dezvoltă anapoda, toate suntem păroase și toate nu avem cu ce ne îmbrăca niciodată. Nu e o tragedie personală, e una colectivă.

 

Apoi intră în viața ta făt frumos, care bineînțeles este un bad boy. Și cam te tratează de căcat dar stai cu el pentru că e cool. Și iar îți blestemi soarta că ești sexul slab. Dar te conformezi pentru că așa trebuie să fie o femeie.

 

No bine, mai crești. Și pleci de la părinți și vezi cum funcționează lumea de fapt. Ai învățat cum să disimulezi că ești femeie. Totuși lumea nu se învârte în jurul conceptului tău de a fi femeie. Nu contează chiar așa de mult ce ai pe tine, iar feți frumoși sunt pe toate drumurile.

 

Așa că începi să te descoperi. Iei lecții de dans, citești, cauți cercuri de oameni care par să fi găsit răspunsurile la tot. Nu contează că acum tot nu știi să dansezi, tot nu ai citit tot și nu ai găsit niciun răspuns. Contează ce ai devenit: tu.

 

Desigur, bagajul îndoctrinărilor sociale nu moare niciodată. Tot vrei să fii mai frumoasă, așa că în fiecare lună îți spargi salariul în magazinele de cosmetice, vrei sâni mai mari, îi strangulezi pe ai tăi, indiferent de mărime, în sutiene push up, crezi că ar trebui să fii mai slabă așa că te apuci de zeci de diete pe care nu le duci până la capăt pentru că îți plac prea mult cartofii prăjiți, carnea și dulciurile.

 

Iar într-un punct în care te doare spatele, machiajul e scurs și te uiți cu jind la friptura celui din fața ta atunci când tu ai comandat o salată spui dă-le dracu pe toate! Sunt deșteaptă, frumoasă, inteligentă, spirituală, sănătoasă, sunt înconjurată de oameni care mă iubesc, de ce mama dracului trebuie să arăt ca o păpușă gonflabilă?

 

Exact asta e. Nu trebuie să fii așa cum societatea îți dictează. Ești acceptată atunci când ai mâinile mai lungi decât restul corpului, atunci când te miorlăi, atunci când nu ai habar cine e președintele Gabonului, atunci când coșurile și cearcănele sunt mai multe și mai adânci decât ți-ai dori, ești iubită și-n capot pătat de ulei și cu păr pe picioare. Prin urmare nu trebuie să arăți într-un fel și nu trebuie să te comporți într-un fel.

 

Ești femeie, indiferent de aspect, de comportament, sau de status. Nu ești un concept social, ești un om în jurul căruia se dezvoltă constructele sociale.

Reclame

4 gânduri despre „Cum devii femeie?

  1. Foarte fain ai descris despre transformarea noastra in ceea ce suntem, de fapt. Ai haz si ai si dreptate. Chiar zilele astea imi plangeam de mila ca nu mai sunt ce-am fost, ca am nasul nu stiu cum si ca m-am ingrasat.

    Al meu imi zice ca mi se pare si cred ca oarecum are dreptate. Ar trebui sa ma respect mai mult, la fel cum ar trebui sa o facem fiecare dintre noi!
    🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s